Gruodžio 7 d. vakarą Aukštadvario gimnazija svetingai priėmė svečius, kurie atnešė šventę Aukštadvario bendruomenei. Gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Birutė Lapinskienė ir Lina Balevičiūtė bei miestelio bibliotekos vedėja Ramunė Jarmalavičiūtė organizavo susitikimą su dailininku, knygų iliustratoriumi, rašytoju Mariumi Jonučiu. Kūrybiniame vakare dalyvavo ir Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto Leidybos centro vadovas Gytis Vaškelis, fotomenininkė, žurnalistė Lilija Valatkienė.

Jaukią nuotaiką salėje kūrė eksponuojami dailininko darbai, knygų paroda ir gimnazijos mokinio Ugniaus Kavaliausko (II G kl.) parengtos skaidrės, pristatančios dailininko asmenybę ir jo darbus.

Dailininkas Marius Jonutis papasakojo, kas įkvepia jį kūrybai, kaip įvairias pasakų knygas pasiekia labai originalios iliustracijos. Buvo pristatytos ir naujausios pasakų knygos, dar kvepiančios spaustuvės dažais, bei 2023 m. kalendorius, kurį taip pat puošė iliustracijos lietuviškoms pasakoms. Susitikimo dalyviai turėjo galimybę įsigyti knygų bei gauti rašytojo ir dailininko palinkėjimą bei parašą.